Duurzaam verwarmen: de trends in verwarming in 2018

Wat zijn de laatste trends in verwarming?

Trends komen en gaan, ook in de verwarmingswereld. Zo wilde iedereen een paar jaar geleden de verwarmingselementen en zelfs kachels zo goed mogelijk wegwerken in het interieur. Vandaag zijn kachels en radiatoren echte eyecatchers geworden die je kan aanpassen aan jouw smaak en stijl. Er is meer keuze dan ooit tevoren. Dé trend van 2018 is volgens ons echter duurzaam verwarmen. In het domein van duurzaam verwarmen zien wij drie trends: een boom in de ontwikkeling van energiezuinige verwarmingssystemen zoals zonneboilers en hoogrendementsketels, het inzetten van smart home technologie voor verwarming en de verhoogde eisen voor snelle en betrouwbare service.

Duurzaam verwarmen: de trend voorbij

We noemen het nu nog een trend, maar duurzaam verwarmen – en duurzame energie in het algemeen – is eigenlijk veel meer dan dat. Het is een ontzettend belangrijke maatschappelijke evolutie die enkel groter zal worden. Een trend die nooit meer zal verdwijnen. Waarom? Duurzaam verwarmen is goed voor iedereen: het bespaart energie voor het milieu, is goed voor de portemonnee van huiseigenaren door de besparing op energiekosten en de duurzame installaties gaan met professioneel onderhoud heel lang mee. Een win-win situatie dus.

Trend 1: energiezuinige verwarmingssystemen boomen

De verwarmingsindustrie is nu geavanceerder dan ooit tevoren. Het geitenwollensokken imago van duurzame energie heeft definitief plaats geruimd voor hoogtechnologische, gebruiksvriendelijke en energiezuinige producten, ook in verwarming. De toegenomen vraag naar besparingen en maatregelen om het milieu te ontzien heeft bijgedragen aan een boom in energiezuinige verwarmingssystemen. Wij verwachten dat de vraag naar verwarmingssystemen met een steeds hoger rendement blijft groeien. De nieuwste generatie condensatieketels, bijvoorbeeld, zorgt voor een ware revolutie op vlak van verwarming. Ze trekken de warmte uit verbrandingsgassen door condensatie en herbruiken die warmte. Hierdoor kan je een rendement van wel 100% halen.

Trend 2: technologie helpt een handje

Misschien maak je al gebruik van een digitale thermostaat om je verwarming te programmeren? Je kan een minimumtemperatuur instellen voor je huis en voor elke dag het uur kiezen waarop de verwarming moet aanslaan. Een digitale thermostaat is al een aantal jaren ingeburgerd en helpt energiekosten te besparen omdat hij veel nauwkeuriger is dan een de ouderwetse mechanische thermostaat. Maar technologie kan ons nog veel meer helpen: domotica heeft ook binnen de verwarming zijn intrede gedaan en is een trend die ons veel winst kan opleveren. Thermostaten worden steeds ‘intelligenter’. De zogenaamde slimme thermostaten houden rekening met de isolatie van je woning, zijn gelinkt aan weersvoorspellingen en passen het verbruik gaandeweg aan omdat ze zelflerend zijn. Je kan ze gemakkelijk via een app op je smartphone of tablet van op afstand bedienen.

Trend 3: snelle en betrouwbare services

In tijden van Bol.com, NetFlix en supermarkt leveringen aan huis verwachten we allemaal snel een antwoord op onze vragen of een oplossing voor onze problemen. Ook de verwarmingssector moet mijn zijn tijd meegaan en klanten aanbieden wat ze willen: snelle, betrouwbare service door vakmensen die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in duurzaam verwarmen. De enorme groei van de duurzame verwarmingsmarkt heeft ook veel onduidelijkheden met zich mee gebracht. Wij verwachten dat mensen steeds meer nood zullen hebben aan goed advies over de beste duurzame verwarmingssystemen die bij hun thuis passen. Expertise op het gebied van duurzaam verwarmen en een snelle en betrouwbare service in geval van problemen zullen in belang winnen in 2018.

Wil je ook duurzaam verwarmen?


Wij weten hoe belangrijk het is om op je verwarming te kunnen rekenen.

Het H&S Service team staat 7/7 en 24/24 klaar om je zo snel mogelijk uit de problemen te helpen. Ook komen we graag bij jou thuis langs om je advies te geven over duurzaam verwarmen.


Contacteer ons